Over Mira - Orde in Zaken - Mira Sollie

"Hard werken is goed, gezelligheid nog beter!"

Over Mira Sollie

foto-mira-sollie-orde-in-zaken

Wat vind ik het toch leuk om mensen te verrassen, thuis of op mijn werk. Altijd gehad, als kind al en later als student. Hard werken is goed, gezelligheid nog beter!

Gasten, vriendinnen, familie ontvang ik graag thuis. Ik doe alles voor een gastvrije ontvangst met lekkers natuurlijk. Het huis opruimen, keukenvloer even dweilen, bloemetje op tafel en iets in de oven. Dan ruikt het lekker. Mijn verjaardagen vier ik met een groep vriendinnen. Lekker eten en drinken, kletsen en lachen, veel lachen. Ik heb mijn visite allerlei verrassingen voorgezet. Een workshop interieurarchitectuur, een stoelmassage, wijnproeverij enzovoort.

Ook op mijn werk probeer ik dat. We hebben voor het afscheid van een teamleider ooit een beeld gemaakt.

Onder leiding van een beeldend kunstenaar eerst een ontwerp maken. Het beste ontwerp samen bepalen én dan in de werkplaats aan de slag. Het was compleet buiten onze comfortzone maar iedereen deed mee en had plezier. Het leukste vond ik dat er opeens iemand in de spotlights stond die in de vergaderingen eigenlijk nooit het woord nam. Voor mij werd duidelijk dat er heel veel verschillende manieren zijn om ‘verbeeldingskracht’ en daarmee het ‘oplossend vermogen’ te stimuleren. Echt fantastisch!

Als je het m’n vrienden vraagt, dan zullen ze je meteen vertellen dat ik goed georganiseerd ben. Ik ben nu eenmaal gek op opruimen en systemen aanbrengen. Ook bij een ander. “Het moet voor je wérken!”, schijn ik altijd te zeggen.

Ik besef steeds weer hoe mooi ik het vind om persoonlijke trajecten voor mijn opdrachtgevers te maken. Het voelt ook zo natuurlijk wat ik doe. Vroeger noemde ik het misschien anders, maar in feite is er in al die jaren niets veranderd. Ik ben gewoon Mira Sollie.

Toekomst van Orde in Zaken

Het afgelopen jaar heb ik zelf ook eens de tijd genomen om stil te staan bij mijn eigen toekomst. Het is prachtig om met ondernemers te werken die openstaan voor persoonlijk advies. Ondernemers die een gelijkwaardig klankbord zoeken. Ik ben trots op het vertrouwen dat ik van mijn opdrachtgevers krijg. Op de duur en de resultaten van onze samenwerkingsrelatie. Hier ga ik de komende jaren met heel veel plezier mee door!

In coronatijd zag ik dat heel veel jonge mensen hun commerciële en creatieve talent hebben aangesproken. Ondernemende doorzetters waar ik veel bewondering voor heb.

Ik zie dat ze overlopen van de creativiteit en merk vaak dat ze op het zakelijk vlak wel wat ondersteuning kunnen gebruiken. Geldt dat ook voor jou?